nieuws

Zevenklapper Sparta tegen FC Den Bosch

ROTTERDAM - Sparta heeft zaterdagmiddag flink uitgehaald tegen FC Den Bosch. De wedstrijd op het Kasteel eindigde in 7-1, mede door drie doelpunten van Johan Voskamp. De monsterzege zorgt ervoor dat Sparta de nieuwe nummer twee in de Jupiler League is.
Wie alleen de eerste 25 minuten van het duel heeft gezien kan ongetwijfeld niet geloven dat Sparta met zo'n ruime zege van het veld kon lopen. In de beginfase waren de bezoekers namelijk de betere ploeg en kregen ze twee prima kansen om op voorsprong te komen. Sparta liet in die fase vrijwel niets zien, waardoor het duel verre van vermakelijk was.
De ommekeer in de wedstrijd kwam in de 29e minuut, toen FC Den Bosch-doelman Wesley de Ruiter een rode kaart kreeg na een overtreding in zijn eigen strafschopgebied. Wat volgde was een strafschop en een keeperswissel. Die wissel duurde echter zo lang dat Sparta-spits Johan Voskamp uit zijn concentratie leek. De lange aanvaller miste de elfmetertrap dan ook.
Na die misser herpakte Voskamp zich toch. De spits stond goed opgesteld bij een voorzet van Roald van Hout, die de gepasseerde Donovan Deekman verving. Slechts een minuut na die treffer stonden beide ploegen alweer op gelijke hoogte. Erik Quekel kopte de bal langs doelman Khalid Sinouh. De knotsgekke fase werd zelfs nog memorabeler toen Jeremy de Nooijer twee minuten na de gelijkmaker Sparta alweer op voorsprong zette. De middenvelder schoot de bal vanaf zestien meter in het Bossche doel.
Zelfs na die 2-1 bleef het stormen op het Kasteel, wat resulteerde in een derde Rotterdamse treffer. Voskamp bediende ditmaal Van Hout en hij schoot koeltjes binnen. Na rust ging Sparta vrolijk verder. Ondanks een wat lager tempo waren de Rotterdammers veruit de betere ploeg. De 4-1 van Voskamp was dan ook geen verrassing. Opnieuw was het Van Hout die hem bediende.
Een freewheelend Sparta kreeg twintig minuten na rust wel bijna een tweede tegentreffer, maar Khalid Sinouh redde op schitterende wijze. Enkele momenten na die redding schoot Voskamp na een prima solo zijn derde treffer binnen. De uitblinkende aanvaller kreeg zeven minuten voor tijd terecht een publiekswissel van trainer Adri Bogers. De 17-jarige debutant Finn Stokkers verving hem. De jongeling liet meteen van zich spreken door een voorzet van Donovan Deekman binnen te tikken en vervolgens diezelfde Deekman te bedienen bij de 7-1.

Opstelling Sparta

Sinouh; Nys, Ramsteijn, Van Berkel, Misidjan; Nieuwendaal, El Hassnaoui, de Nooijer, Van Hout (72' Deekman), Voskamp (83' Stokkers), Langedijk (66' Peeters).
Rode kaart
29' Wesley de Ruiter (FC Den Bosch)
Scoreverloop
1-0 34' Johan Voskamp
1-1 35' Erik Quekel
2-1 37' Jeremy de Nooijer
3-1 40' Roald van Hout
4-1 51' Johan Voskamp
5-1 70' Johan Voskamp
6-1 86' Finn Stokkers
7-1 90' Donovan Deekman