nieuws

Capelle en Barendrecht spelen gelijk

ROTTERDAM - Het is topklassers Capelle en Barendrecht zaterdag niet gelukt om drie punten over te houden aan hun duels. Capelle speelde met 1-1 gelijk tegen Excelsior '31 en in Ter Leede, waar Barendrecht op bezoek ging, stond dezelfde uitslag op het scorebord. Excelsior Maassluis wist weer niet te winnen. Rijnsburgse Boys was met 1-3 te sterk.
Door het gelijke spel tegen Excelsior '31 zakt Capelle een plekje op de ranglijst. De ploeg van trainer Theo de Boon staat nu vierde. Dat is vier plaatsen hoger dan Barendrecht. Excelsior Maassluis staat dertiende. Capelle stond zaterdagmiddag lange tijd op voorsprong. Peter de Lange zette zijn team al in de elfde minuut op voorsprong. Een half uur voor tijd werd het echter gelijk op sportpark 't Slot.
Barendrecht stond juist een deel van de wedstrijd met 1-0 achter. Na 37 minuten voetballen kwam Ter Leede op voorsprong, maar aanvaller Daniël Esajas bracht zijn ploeg op gelijke hoogte. Excelsior Maassluis had weinig te vertellen op eigen veld. Rijnsburgse Boys, toch geen hoogvlieger, maakte de dienst uit in Maassluis. Richal Leitoe maakte de eretreffer voor de 'tricolores'.
Hoofdklasse B
Zwaluwen Vlaardingen is gedeeld koploper in de hoofdklasse B. Net als Hoek en Stedoco hebben de Vlaardingers zestien punten uit zeven duels. Zaterdag won Zwaluwen met 1-2 van XerxesDZB.
Stedoco uit Hoornaar boekte een fraaie overwinning tegen Heinenoord. Op eigen veld werd het 3-0. Heinenoord blijft op de voorlaatste plaats staan. Oranje Wit staat nog steeds onderaan de ranglijst. De Dordtenaren verloren ook zaterdag. Ditmaal was Kloetinge met 4-2 te sterk.
Smitshoek doet het een stuk beter dan Oranje Wit, maar is wel koploper af door een 2-1 nederlaag tegen RVVH. Overige uitslagen: ASWH - Achilles Veen 1-1, s'-Gravenzande - Jodan Boys 4-0, Deltasport - Hoek 0-5.