nieuws

Van Steensel stopt na seizoen met voetballen

ROTTERDAM - Leen van Steensel hangt na het lopende seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 29-jarige Rotterdammer is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij topklasser Capelle. Van Steensel kampt al enige tijd met fysieke problemen. 'Als het lichaam tegenwerkt moet je verstandig zijn en stoppen,' laat de verdediger weten.
'In mijn laatste jaar bij Excelsior was ik al de laatste maanden geblesseerd. Ook bij Capelle ben ik nooit echt fit geweest. Nu is het elke dag een aantal pillen slikken om pijnvrij te kunnen voetballen,' vervolgt de oud-speler van FC Utrecht. 'Dit jaar kan ik het nog opbrengen om door te gaan. Ik wil het team ook niet in de steek laten. We kunnen leuke dingen dit seizoen en ik wil niet zomaar stoppen. Ik ga nog volle bak het seizoen afmaken.'
Van Steensel geeft toe dat hij moeite heeft om een punt achter zijn carrière te zetten. 'Het is jammer, want ik ben pas 29 jaar. Voetbal is het leukste wat er is, maar training geven vind ik ook helemaal geweldig. Daar ga ik proberen om zoveel mogelijk uit te halen. Misschien kan dat bij Capelle, maar dat kan ook ergens anders,' aldus Van Steensel tegenover RTV Rijnmond.
De voormalig profvoetballer begon zijn loopbaan in 2003 bij FC Utrecht. Hij speelde 3,5 jaar in de Domstad om vervolgens de overstap te maken naar de Duitse club Carl Zeiss Jena. Na een half jaar bij de ploeg uit de tweede Bundesliga tekende Van Steensel een verbintenis bij Excelsior. In Kralingen ontpopte hij zich in vijf seizoenen tot een publiekslieveling.