nieuws

Rotterdam Basketbal onderuit tegen titelhouder

ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal College heeft niet voor een stunt weten te zorgen tegen de regerend landskampioen van Nederland. In het eigen Topsportcentrum moest de ploeg van trainer Ferry Steenmetz het onderspit delven tegen ZZ Leiden. Ondanks een goed tegenstand biedend Rotterdam, waren de bezoekers toch te sterk: 75-84.
In het eerste kwart konden de Rotterdammers redelijk bijblijven, maar doordat Leiden aan het einde even gas gaf stond de titelhouder toch met 18-14 voor aan het einde van het eerste bedrijf. Daarna kreeg de Rotterdamse defensie vooral geen grip op de veel scorende Joshua Duinker (Nederlands international, red.) en liepen de gasten uit naar een 34-28 ruststand.
Na de thee kwam Rotterdam Basketbal terug in de wedstrijd en nam het zelfs een 41-38 voorsprong. De basketballers van Steenmetz kon die marge echter niet vasthouden en stond aan het einde van het derde kwart weer met 49-47 achter. In het laatste kwart zorgde het kwaliteitsverschil er toch voor dat ZZ Leiden de wedstrijd overtuigend won.
Door de nederlaag blijft Rotterdam Basketbal achtste in de eredivisie met twee punten uit vier duels. De enige zege van het seizoen werd eerder deze maand geboekt op bezoek bij Aris Leeuwarden.
Foto: Luka de Kruijf