Monsterzege voor Binnenland in Delft

Basketbal
Basketbal
ROTTERDAM - Binnenland heeft zaterdagavond een absolute monsterscore neergezet. De basketbalsters van coach Joost van Rangelrooy waren op bezoek bij DAS oppermachtig. De runner-up van vorig seizoen won met maar liefst 87-38 van de thuisploeg. Eline Kasius was in Delft met 22 punten de topscorer van de avond.
Van Rangelrooy gaf tegen de laagvlieger rust aan onder andere Leonie Kooij. De international zag dat verschillende speelsters uit de jeugd een kans krijgen zichzelf te bewijzen. Direct vanaf het eerste fluitsignaal deelde Binnenland de lakens uit. Na het eerste kwart stond er al een 14-25 tussenstand op het scorebord. In het tweede kwart gingen de bezoekers vrolijk verder met waar ze mee bezig waren. Dit resulteerde halverwege in een grote voorsprong: 22-43.
Ook na de thee hoefde Binnenland niets te duchten van DAS. Integendeel zelfs, want de score werd alleen maar uitgebreid. Na het derde kwart was het verschil zelfs opgelopen naar veertig punten in het voordeel van de gasten: 28-68. In het vierde en laatste kwart veranderde er niets aan het spelbeeld en werd de marge nog eens vergroot.
In klasse B van de eredivisie voert Binnenland de ranglijst aan met vier punten uit twee duels. Volgende speelt het in het eigen Topsportcentrum tegen Green Eagles uit Maassluis.