nieuws

Everse: 'Met Armenteros in de spits meer voetballen'

Jan Everse
Jan Everse
ROTTERDAM - Feyenoord moet de komende duels spelen met Samuel Armenteros in de spits. Dat is volgens Jan Everse de enige optie die trainer Ronald Koeman heeft. De Rotterdammers kunnen voor een nog onbepaalde tijd niet beschikken over Graziano Pellè, die in de verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo een rode kaart opliep.
Volgens de oud-speler van Feyenoord zou de keuze om Armenteros in de punt van de aanval te posteren nog best goed kunnen uitpakken. 'Hij is overigens ook gewoon een spits, hoewel hij nu aan de zijkant speelt. Maar toen ze hem haalden begreep ik het niet. Ik dacht: is dat een vervanger voor Pellè? Want als je hem aan de zijkant neerzet is het een overbodige aankoop. Hij zou nu in het centrum een meerwaarde kunnen zijn. Dan moet je ook meer gaan voetballen, want met Pellè in de spits is het wel heel eenzijdig. Misschien dat ze nu leuker gaan voetballen. Ik denk wel dat ze beter kunnen,' zegt Everse in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.
De voormalig trainer van Sparta benadrukt dat het spel van Feyenoord niet om naar huis te schrijven is. Volgens hem hoeft de ploeg niet afhankelijk te zijn van Pellè. 'Hij scoort heel veel, maar er zijn ook andere spelers die kunnen scoren. Alleen met de manier waarop Feyenoord voetbalt komt er niemand anders in scoringspositie. Dat is juist het probleem. De aanvalsopzet van Feyenoord is zo simpel. Andere clubs gaan dan ook door krijgen wat het is. Je moet er meer variatie in brengen, maar dat zie ik niet gebeuren.'
Pellè is sinds een aantal weken de nieuwe aanvoerder van Feyenoord, maar dat vindt Everse geen verstandige keuze. 'Dat begrijp ik niet, want ik zie veel frustratie bij hem. Hij is geen speler die zijn ploeggenoten een aai over de bol geeft of goed coacht. Het is een redelijk egoïstische spits. Je kunt hem niet vergelijken met types als Israël, Jansen en Van Hanegem toentertijd. Dat waren aanvoerders en die hielpen spelers in een wedstrijd. Ik zie hem ook heel vaak negatief reageren als spelers hem over het hoofd zien. Dat vind ik een slechte zaak,' aldus Everse.