nieuws

FC Dordrecht verstevigt koppositie na ruime zege

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft de koppositie in de Jupiler League verstevigd door overtuigend met 0-4 te winnen bij Jong Ajax. Door de zege heeft de formatie van trainer Harry van den Ham vier punten voorsprong op naaste belager Sparta, dat wel een wedstrijd minder speelde dan de Dordtenaren.
De lijstaanvoerder kwam in Amsterdam na dik een half uur spelen op voorsprong. Giovanni Korte maakte de openingstreffer voor de gasten. De nieuwkomer bij FC Dordrecht dit seizoen was sowieso de gevaarlijkste speler van de Schapenkoppen in de eerste helft. Even later moest de thuisploeg met tien man verder. Vincent Vermeij trok aan de noodrem bij Korte en kreeg rood.
In de tweede helft verdubbelde FC Dordrecht de score al snel. Paul Gladon maakte op fraaie wijze 0-2. De gasten geloofden het daarna wel en Jong Ajax (met onder andere Kenneth Vermeer, Mike van der Hoorn en Eyong Enoh in de basis) was niet in staat om het Van den Ham's ploeg nog lastig te maken. Een klein kwartier voor het einde besliste Adnan Alisic het duel definitief uit een vrije trap en Yoëll van Nieff pikte zijn doelpunt ook nog mee in de slotminuut: 0-4.
FC Dordrecht heeft 29 punten uit veertien duels. Komende vrijdag speelt de koploper thuis tegen FC Den Bosch.