nieuws

Leo Mineur: 'Gevelbord Oude Luxor mag niet verdwijnen'

ROTTERDAM - De eigenaren van reclameatelier Leo Mineur zijn bang dat het gevelbord van het Oude Luxor op de Kruiskade in Rotterdam verdwijnt. Het Oude Luxor wordt namelijk in oude stijl hersteld en volgens de verbouwingsplannen komt het gevelbord zoals dit nu gemaakt wordt er niet meer in voor.
Reclameatelier Leo Mineur schildert al sinds de jaren '40 het geveldbord van het Oude Luxor. Jaarlijks worden er ongeveer 10 handgeschilderde gevelborden afgeleverd. Vroeger waren dit er ongeveer 20. De eigenaren van Mineur maken zich echter grote zorgen dat dit gevelbord definitief zal verdwijnen.
Het handmatig beschilderen van een gevelbord is een oud ambacht dat door nog maar door vier personen in Nederland gedaan wordt. Volgens Willem Kerssemeijer hoort het gevelbord en het Oude Luxor bij elkaar en mag dit bord simpelweg niet vervangen worden door een televisiescherm, vindt ook mede-eigenaar Michelle Geurts van Mineur.
Het Luxor heeft tot nu toe nog geen opheldering gegeven of de verbouwingsplannen daadwerkelijk zonder het gevelbord zullen worden uitgevoerd.