nieuws

Zoekactie in Rotterdamse moordzaak zonder lichaam

ROTTERDAM - Speciale zoekteams van Defensie zoeken dinsdag en woensdag naar het lichaam van Ricardo Kooij (24). De Rotterdammer wordt sinds 1 juli vermist en de politie gaat ervan uit dat hij vermoord is.
In de zaak zit een verdachte vast, maar het lichaam van het vermeende slachtoffer is nog altijd spoorloos. In de Rotterdamse wijk Zevenkamp wordt daarom een grote zoektocht op touw gezet.

Duikers

Defensieteams zoeken onder meer met duikers in de Zevenhuizerplas, het Wollefoppenpark en de Dick Ketstraat.
“We zijn niet op basis van een specifieke tip gaan zoeken, maar op basis van ons eigen onderzoek”, vertelt Gijs van Nimwegen, woordvoerder van de politie eenheid Rotterdam. “Er zijn een aantal locaties naar voren gekomen, waarvan wij denken dat het lichaam zich daar bevindt.”

Laatste poging

Volgens Van Nimwegen zijn de zoekacties van vandaag en morgen de laatste twee pogingen van politie om het lichaam van Kooij te vinden. “Als we het lichaam niet vinden, komt er een moment dat we een punt achter het onderzoek moeten zetten.”
Een 41-jarige Rotterdammer is de hoofdverdachte in de zaak. Hij zit sinds 14 augustus vast. In zijn woning zijn bloedsporen gevonden. Een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel wordt ervan verdacht dat hij geholpen heeft het lichaam van Kooij weg te maken. Hij mag het verdere verloop van de zaak in vrijheid afwachten