nieuws

Monteur omgekomen bij brand windmolen Ooltgensplaat

ROTTERDAM - Bij een brand in een windmolen bij Ooltgensplaat is een man om het leven gekomen. Het gaat om een monteur die boven op de turbine zat. Hoe het is met een andere monteur, die op dezelfde plek aanwezig was, is niet bekend. De brand is inmiddels zo goed als uit, aldus een woordvoerder van de politie.

De windmolen staat langs de Mariadijk en is 80 meter hoog. De brand brak dinsdagmiddag rond half vier uit en was in de wijde omtrek te zien. Het slachtoffer lag onderaan de windmolen. De man is gesprongen of gevallen, laat Wim Erkelens van de politie weten.

Diepzwarte rook

Volgens een ooggetuige, die vlakbij de brand was, zaten twee monteurs op de punt van de turbine. Ook zag hij een traumahelicopter, een ladderwagen en een ambulance. Een boer uit de buurt zag dikke diepzwarte rook uit de turbine komen. Ook viel hem op dat er mannen onder de windturbine aan het rennen en schreeuwen waren terwijl er onderdelen van de turbine naar beneden vielen.
'Er was vooral veel paniek, niemand wist hoe ze het aan moesten pakken', aldus boer Cornelis Mosselman. De monteurs waren volgens de boer onderhoud aan het plegen aan de windmolens na de storm van gisteren.
In totaal waren er vier monteurs bij betrokken, twee daarvan zijn in veiligheid.
Foto's Bron iGO.nl / KabelTV G-O