nieuws

Ouderen voeren actie tegen Aafje Hulpthuis

ROTTERDAM - Vijftien bewoners van de Serviceflat Humanitas Oosterwiek in Rotterdam-Alexanderpolder voeren actie tegen Aafje Hulpthuis.
Vorige maand kregen zij bezoek van een casemanager van Aafje en de bewoners hebben dat als zeer opdringerig en respectloos ervaren. Er werden allerlei vragen aan ze gesteld over hun ziektebeeld en medicatiegebruik, wie hun financien beheert en wie te waarschuwen in geval van nood. Het is de bewoners niet duidelijk wat er met de antwoorden wordt gedaan.
Zelf zorg inkopen
De bewoners zijn het ook niet eens met de voorgestelde nieuwe werkwijze van Aafje Hulpthuis. Die willen mogelijk twee huishoudelijke hulpen sturen in plaats van een. De bewoners weigeren dit te accepteren.
Er is inmiddels een brief gestuurd aan wethouder Florijn met een verzoek om een keer te komen praten met de bewoners. Als de nieuwe werkwijze toch wordt doorgevoerd zullen de bewoners de zorg van Aafje Hulpthuis opzeggen en zelf hun zorg gaan inkopen.
Reactie Aafje
Aafje Hulpthuis reageert als volgt: "Wij nemen de opmerkingen van onze klanten altijd serieus en deze dus ook. Waar nodig passen we onze werkwijze dan ook aan, want een ding is zeker: de klant staat voorop en Aafje wil hem/haar de juiste huishoudelijke ondersteuning geven binnen de bestaande mogelijkheden en afspraken die zijn gemaakt in het contract met de gemeente Rotterdam", aldus Jet Heerdink, Senior Adviseur van Aafje Hulpthuis.
Ilse van Enkhuizen in gesprek met mevrouw Bos (73), mevrouw van Den Bos (83), mevrouw Visser (82) en mevrouw Weeda (93)