nieuws

Twee monteurs omgekomen bij brand Ooltgensplaat

ROTTERDAM - De brandweer heeft dinsdagavond bovenop de uitgebrande windmolen bij Ooltgensplaat het lichaam gevonden van tweede monteur die lange tijd vermist was. Met een speciaal hoogtereddingsteam en een grote kraan lukte het de brandweer de turbine van dichtbij te bekijken.Een andere monteur overleed dinsdagmiddag. Het slachtoffer lag onderaan de windmolen. De man is gesprongen of gevallen, laat de politie weten. De situatie was te gevaarlijk om de 80 meter hoge toren in te gaan opzoek naar de vermiste monteur dus moest er een speciale kraan komen, aldus Wim Erkelens van de politie. Dikke rook
Rond drie uur brak brand uit in de windturbine. De donkere rook was in wijde omtrek te zien. Vier monteurs waren op dat moment aan het werk, waarvan twee bovenin.

Paniek

Volgens een ooggetuige, die vlakbij de brand was, zaten de twee monteurs op de punt van de turbine. Een boer uit de buurt zag dikke diepzwarte rook uit de turbine komen. Ook viel hem op dat er mannen onder de windturbine aan het rennen en schreeuwen waren terwijl er onderdelen van de turbine naar beneden vielen.
Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de brand.