nieuws

"Dordt doet te weinig voor komst KFC"

ROTTERDAM - CDA-raadslid Peter Heijkoop vindt dat Dordrecht beter z'n best moet doen om Kentucky Fried Chicken naar de stad te halen.
Dordtse jongeren vroegen de politiek vorig jaar met duizend handtekeningen om een vestiging van de fastfoodketen. Maar daar is niets van terecht gekomen.
Verantwoordelijk wethouder Jasper Mos zegt dat KFC een locatie wil waar dagelijks minstens 30 duizend mensen passeren. Daar zijn er niet veel van en bovendien zijn er ook andere partijen in de markt, zoals Burger King.Ook die ziet Heijkoop graag naar Dordt komen.

Werkgelegenheid

"Vestigingen van dergelijke fastfoodketens brengen veel werkgelegenheid met zich mee en dat kunnen we hier ook goed gebruiken. Als ik dan van KFC hoor, dat ze vinden dat Dordt niet erg hard meewerkt met het vinden van een goeie plek in de stad, dan stelt me dat teleur. Ze hebben zelf concrete plaatsen voorgesteld en die zijn afgewezen", zegt Heijkoop.

Grondeigenaren

Het raadslid doelt dan onder meer op een plek bij het Gezondheidspark en de Sportboulevard en de het kassencomplex aan de Provincialeweg, waar enkele jaren geleden FC Dordrecht nog een nieuw stadion wilde bouwen. "Maar grondeigenaren en buren moeten dan wel mee willen werken", zegt wethouder Mos.