nieuws

'Ontslag specialisten Spijkenisse kapitaalvernietiging'

Spijkenisse Medisch Centrum
Spijkenisse Medisch Centrum
ROTTERDAM - De Orde van Medisch Specialisten noemt het ontslag van de medisch specialisten in het Spijkenisse Medisch Centrum kapitaalvernietiging. Volgens de orde zijn de artsen te weinig betrokken bij de toekomst van het ziekenhuis, wat belangrijk is voor de continuïteit van goede zorg op Voorne-Putten.
De orde reageert hiermee op het ontslag van acht specialisten in het Spijkenisse Medisch Centrum. Zij verliezen per 1 januari hun baan, omdat er te weinig werk zou zijn. Ze hebben geen recht op een uitkering. Ze kregen een tijdelijk contract na het faillissement van het Ruwaard van Putten-ziekenhuis. In het Spijkenisser ziekenhuis werden dit jaar al dertig banen van specialisten geschrapt.
Betrokken
De Orde van Medisch Specialisten vindt dat specialisten beter betrokken moeten worden bij het maken van het beleid van het ziekenhuis en het maken van productieafspraken met zorgverzekeraars. Ook na het faillissement van het Ruwaard van Putten-ziekenhuis zouden de artsen te weinig worden geïnformeerd over de plannen van de directie.