nieuws

Werkgever schoot monteurs te hulp tijdens fatale brand

ROTTERDAM - Het onderhoudsbedrijf van de jonge monteurs die omkwamen in Ooltgensplaat heeft tijdens de fatale brand een poging gedaan te helpen bij de reddingsoperatie. ''Het was op een ashoogte van 67 meter; te hoog voor de brandweer'', vertelt een woordvoerder van het bedrijf.
De 19- en 21-jarige medewerkers van Bettink uit Barneveld kwamen dinsdag vast te zitten op een windmolen. ''We hebben toen we bericht kregen gelijk een kraanbedrijf daarnaar toe gestuurd, zodat de brandweer daardoor geholpen zou kunnen worden'', zegt de woordvoerder.
De hulp mocht niet baten. Volgens het onderhoudsbedrijf is het nog onduidelijk waar het mis ging in de windmolen. ''We voldoen aan alle veiligheidseisen'', benadrukt de zegsman. Alle turbines zouden beschikken over brandblussers.
Collega's van de monteurs zijn zwaar aangeslagen door het drama. Ze hadden niet kunnen voorzien dat de ''routineklus'' een dodelijke afloop zou hebben. ''Het verlies is niet te beschrijven'', verzucht de woordvoerder.
De inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, onderzoekt de fatale brand. De dienst verwacht daar drie tot vijf maanden voor nodig te hebben. Daarna kan een rapport worden voorgelegd aan betrokkenen.