nieuws

OM wil hogere straf voor gruwelijke steekpartij R'dam

Watergeusstraat
Watergeusstraat
ROTTERDAM - Justitie eist in hoger beroep 13 jaar cel voor een man die in Rotterdam zijn vriendin met meer dan zeventig messteken om het leven bracht. Het Openbaar Ministerie rekent de verdachte ''zwaar aan'' dat hij niet wil zeggen waarom hij de vrouw neerstak.
De rechter veroordeelde de psychisch labiele man eerder tot 12 jaar cel voor de moord op zijn vriendin, waar hij al 7 jaar een relatie mee had. Justitie liet donderdag weten daar geen genoegen mee te nemen.
Vooral het feit dat de man niets wil zeggen over zijn motief, weegt voor het OM erg zwaar: ''Die onzekerheid is in het bijzonder voor haar ouders en haar zusje, in combinatie met het leed door de gruwelijke en gewelddadige dood van hun dochter, nauwelijks te dragen.''
Justitie wijst op de sluwe wijze waarop de man probeerde zijn sporen te wissen. ''Hij heeft nog een nacht in de woning doorgebracht, heeft de volgende dag zijn intrek in een hotel genomen, een bioscoop en een bar bezocht en is op 11 november naar de politie gegaan.''
De man meldde aanvankelijk dat hij zijn vriendin dood had gevonden. De verdenking viel echter al snel op hem. Volgens deskundigen is de man volledig toerekeningsvatbaar.