nieuws

Weer aanhouding na beroving 61-jarige Barendrechtse

politiehond
politiehond
ROTTERDAM - De politie heeft een tweede verdachte opgepakt van een brutale overval in Barendrecht. Een groep mannen schopte, sloeg en beroofde daar een 61-jarige vrouw in haar woning aan de Van der Hoekleede, meldde de politie woensdag.
De overvallers klopten eind september met een bos bloemen aan bij het slachtoffer. De vrouw vertrouwde het niet, maar kon niet voorkomen dat drie mannen haar woning binnendrongen. Ze werd bedreigd met een mes, mishandeld en beroofd.
De daders wisten niet zonder slag of stoot weg te komen. Een hondenbegeleider van de politie was toevallig in de buurt en werd gewaarschuwd door omwonenden. Hij ging snel naar het huis van de vrouw en raakte daar in gevecht met een van de mannen.
Hoewel de verdachte wist weg te komen, liet de politieman het er niet bij zitten. Hij haalde zijn diensthond uit zijn woning en achtervolgde de verdachten. Het dier vond een van de overvallers in een sloot en greep de man.
De handlangers van de gegrepen overvaller beroofden ondertussen een vrouw van haar brommer en wisten weg te komen, maar konden niet lang genieten van hun buit. De bromfiets en de geroofde spullen werden teruggevonden door buurtbewoners en de politie.
De politie begon een onderzoek en wist dinsdagochtend een 22-jarige Eindhovenaar op te pakken in zijn woonplaats. ''Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten'', liet de politie weten.