nieuws

Excelsior fit voor bekerduel met Go Ahead Eagles

ROTTERDAM - Trainer Jon Dahl Tomasson kan naast de langdurige blessures donderdag over een fitte selectie beschikken. De Kralingers nemen het in de derde ronde van de KNVB-beker donderdag op tegen Go Ahead Eagles. Het duel op Woudestein begint om 20:45 uur.
Jon Dahl Tomasson heeft met zijn selectie niet op strafschoppen getraind. Volgens de Deen komt er in het echt veel meer spanning bij kijken en bovendien willen we het in negentig minuten afmaken, grapte Tomasson.
In de selectie van Excelsior weet rechtsback Khalid Karami het meeste van de opponent. De Amsterdammer promoveerde vorig seizoen als basisspeler met de ploeg uit Deventer naar de Eredivisie. Karami kon bijtekenen bij Go Ahead, maar zijn gevoel gaf aan dat hij voor een ander avontuur moest gaan.
Bij Excelsior speelt Karami inmiddels iedere week als rechtsachter. 'Ik ben tevreden over mijn spel. Ik schakel mijn tegenstander uit en dat is waar ik voor gehaald ben. Ik probeer constant te zijn, dus iedere week een 7 te spelen in plaats van de ene week een negen en de andere week een vier'.
De wedstrijd tussen Excelsior en eredivisionist Go Ahead Eagles is donderdag live te volgen via Radio Rijnmond Sport. De loting voor de achtste finales is donderdag op Woudestein.