nieuws

VV Capelle eervol ten onder tegen FC Groningen

ROTTERDAM - Topklasser VV Capelle is er woensdagavond niet in geslaagd een stunt uit te halen in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van coach Theo de Boon verloor in de Euroborg met 2-0 van eredivisionist FC Groningen.

Scoreverloop:

25. 1-0. Eigen doelpunt Jahrzinho Valentijn
79. 2-0. Eric Botteghin
Capelle ongelukkig op achterstand
Capelle, dat in de vorige ronde Almere City FC versloeg, waagde door middel van een vrije trap van Jerson Anes Ribeiro de eerste doelpoging van de wedstrijd. Het was illustrerend voor het begin van het duel waarin de nummer vier van de topklasse niet in de problemen kwam. Toch stond Capelle na 25 minuten op een 1-0 achterstand door een eigen doelpunt van Jahrzinho Valentijn die op het laatste moment van de rechtsbuitenpositie verhuisde naar rechtsback. Dat kwam door het geblesseerd afhaken van Salif Diao. Hij werd vervangen door Elvis Versluis. Kort na het openingsdoelpunt ging Michaël de Leeuw niet goed om met een geboden kans en doordat Tjaronn Chery ook een mogelijkheid onbenut liet was de ruststand 1-0.

Capelle eervol te onder

Het eerste opmerkelijke moment van de tweede helft had niets met voetbal te maken. De supporters van FC Groningen gooiden een vuurwerkbom naar de doelman van Capelle, Nick van der Ploeg. Toch werd het duel niet gestaakt. De voormalig keeper van FC Dordrecht raakte er niet in de war door want kort daarna maakte Van der Ploeg een inzet van Tjaronn Chery op fenomenale wijze onschadelijk. Het was een spaarzame kans voor FC Groningen. Kay Blokland kreeg een kwartier voor tijd de eerste grote kans van Capelle, maar even later gooide Eric Botteghin het duel met een kopbal in het slot. Het bleef bij 2-0 waardoor het bekertoernooi er voor Capelle opzit.