Feyenoord plichtmatig langs Hoek

ROTTERDAM - Feyenoord heeft woensdagavond in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi de thuiswedstrijd tegen amateurclub Hoek met 3-0 gewonnen. Trainer Ronald Koeman gaf een aantal basisspelers rust in de wedstrijd tegen de Zeeuwse koploper van de hoofdklasse B.
Scoreverloop:

30. 1-0. Eigen doelpunt Reguillo Vandepitte

62. 2-0. Otman Bakkal

66. 3-0. Mitchell te Vrede

Hoek helpt Feyenoord op voorsprong
Joris Mathijsen begon het duel met de aanvoerdersband om zijn arm door de afwezigheid van Graziano Pellè. Na zeven minuten schoot John Goossens bijna raak met een afstandsschot. Ook Elvis Manu slaagde er vanaf de rand van het zestienmetergebied niet in om de doelman van Hoek te verschalken. Na 17 minuten kreeg ook Hoek een mogelijkheid. Drie minuten later was de kopbal van Joris Mathijsen uit een hoekschop de eerste grote kans voor Feyenoord, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.
Na een half uur werd Feyenoord op voorsprong geholpen door een eigen doelpunt van Reguillo Vandepitte. Hij werkte een voorzet van Daryl Janmaat fraai in zijn eigen goal. Kort daarna kreeg Otman Bakkal twee kansen om de score op te voeren, maar de middenvelder scoorde niet. Vlak voor rust kreeg Feyenoord na een gevaarlijk schot van Elvis Manu de negende hoekschop waaruit John Goossens bijna trefzeker was met een mooi afstandsschot. De ruststand was 1-0.

Feyenoord beperkt score tot 3-0

De tweede helft begon goed met een mooie volley van Ruud Vormer die net naast ging. Na een uur haalde trainer Ronald Koeman spits Samuel Armenteros naar de kant en gaf Mitchell te Vrede de kans om te laten zien dat hij in de komende weken de vervanger van de geschorste Graziano Pellè moet zijn.
Na een uur was het verzet van de amateurs gebroken. Eerst maakte Otman Bakkal zijn eerste treffer na zijn rentree in de Kuip en vervolgens was Mitchell te Vrede met een simpele intikker trefzeker. De invaller kreeg daarna nog drie kansen, maar zijn inzetten werden prima gekeerd door de Zeeuwse keeper. Ook Bakkal had een open kans om zijn tweede doelpunt te maken.