nieuws

Verkeerschaos in spits op Kleinpolderplein

ROTTERDAM - Automobilisten negeren massaal het verbodsbord bij het Kleinpolderplein in Rotterdam. Nu de West-Blijdorpbrug wordt gerenoveerd, moeten ze een flink stuk omrijden.Of ze rijden illegaal over de busbaan.
De omleidingsroute naar het centrum staat vanaf de A13 aangegeven. Maar blijkbaar is dat niet voldoende. Op het moment dat de automobilisten de brug over willen richting Stadhoudersweg en Abraham van Stolkweg, staat er wel een verbodsbord maar is de omleiding niet duidelijk. Twijfelende chauffeurs trappen daardoor plotseling op de rem of ze rijden achter de bus aan over de tijdelijke busbaan.
De afgelopen dagen heeft de situatie tot verkeersopstoppingen geleid en een file op de tijdelijke busbaan. Stadsbeheer zegt de situatie opnieuw te bekijken en eventueel aanpassingen te verrichten.
De werkzaamheden aan de West-Blijdorpbrug zijn 28 oktober gestart. De fundering onder het viaduct voor het autoverkeer wordt versterkt. Ook wordt de overgang naar de brug verbeterd door het aanbrengen van nieuwe stootplaten. Aansluitend wordt de brug opnieuw geasfalteerd. De brug is naar verwachting op maandag 25 november vanaf 6 uur weer voor alle verkeer toegankelijk.