nieuws

Leger zoekt naar schuilplaatsen Spijkenisser Patrick S.

ROTTERDAM - Medewerkers van het leger hebben woensdag en donderdag gezocht naar mogelijk nieuwe schuilplaatsen van Patrick S. De Spijkenisser die tot levenslange straf is veroordeeld voor de moord op Farida Zargar en Nanda Kerklaan zou mogelijk ook in een bos bij Simonshaven op Voorne-Putten zijn 'werkterrein' hebben gehad.
De zoektocht gebeurde op verzoek van politie en justitie. Die hadden bij eerdere huiszoekingen in de voormalige woning van Patrick S aan de Venusstraat in Spijkenisse aantekeningen van ondergrondse kelders gevonden. De zoektocht heeft volgens een politiewoordvoerder geleid naar een 'soort van kelderkuil'. De vondst wordt verder onderzocht.
De politie vond eerder in het Mallebos bij Spijkenisse twee schuilplaatsen die mogelijk aan Patrick S. hebben toebehoord. In en bij het Mallebos kwamen Zargar en Kerklaan om het leven. S. heeft eerder verklaard dat hij meer personen om het leven zou hebben gebracht.
Ernst L.
In de nabijheid van het bos waar het leger heeft gezocht, werd in augustus 2009 het lichaam gevonden van een 50-jarige vrouw uit Spijkenisse. Zij liep met haar man Ernst L. in het bos. Zij zouden zijn overvallen door een man, die de vrouw zou hebben geschopt, geslagen en gewurgd.
Justitie was niet overtuigd van die versie van het verhaal. Ernst L werd voor de moord veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Het hoger beroep in deze zaak moet nog dienen. Ook Patrick S. ging in beroep tegen zijn veroordeling.