nieuws

Excelsior door in beker na late zege

ROTTERDAM - Excelsior heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van de KNVB-beker. Op Woudestein wonnen de Kralingers met 1-0 van Go Ahead Eagles. Invaller Moussa Kalisse maakte het enige doelpunt van de wedstrijd in de laatste minuut.
De eerste helft op Woudestein was weinig verheffend. De eerste kans was voor de bezoekers. Deniz Turuz kon in het strafschopgebied vrij uithalen, maar via een rug van een Excelsior-speler ging de bal over.
Tegen het einde van de eerste helft meldde Excelsior zich wat vaker voor het doel van Go Ahead. Na iets meer dan een halfuur was Lars Veldwijk uit een hoekschop van Adil Auassar dichtbij, maar zijn kopbal ging naast. Verder dan wat afstandschoten kwamen de Kralingers daarna niet.
Ook in de tweede helft viel er weinig te genieten. Go Ahead had verreweg het meeste balbezit en kreeg ook de beste kansen. Marnix Kolder was een paar keer gevaarlijk. Het dichtst bij een treffer was Bart Vriends. Hij raakte de paal.
Toen iedereen zich al opmaakte voor een verlenging, ging Excelsior alsnog met de zege aan de haal via invaller Kalisse die doelman Eloy Room in de korte hoek verschalkte.

Scoreverloop:

90' 1-0 Moussa Kalisse