nieuws

Uitgeschreven in Charlois, deelraadszetel kwijt

ROTTERDAM - Deelraadslid Challiui uit Charlois maakt geen deel meer uit van deelraad. Volgens deelraadsvoorzitter Goverde staat vast dat hij niet meer in de deelgemeente woont. Hij verliest volgens de Kieswet dan automatisch zijn deelraadszetel.
Ed Goverde, de voorzitter van de deelraad: "Na controle door de gemeente is geconcludeerd dat hij niet woont op het adres waar hij is ingeschreven en dan volgt wettelijk uitschrijving. Vervolgens moet ik de Kieswet volgen en heb de deelraad gemeld hij hij per direct niet meer deel uit maakt van de deelraad."
Raadslid Jamal Challiui was eerder actief voor GroenLinks, maar vormt nu een éénmansfractie. Hij bestrijdt de versie van de gemeente en zegt dat hij sinds 2004 op het adres in Rotterdam Zuid woont. "Mijn grote vraag is, hoe is dat onderzoek tot stand gekomen, zijn er controleurs aan mijn deur geweest? Ik heb me nooit uitgeschreven en heb me nooit ergens anders ingeschreven. Als er goed gecontroleerd zou zijn, was de conclusie dat ik hier wel woon."
Challiui heeft 8 dagen de tijd om zijn verhaal voor te leggen aan de deelraad. Volgens Goverde kan dat niet betekenen dat hij zijn deelraadszetel weer terug krijgt. Jamal Challiui heeft aangekondigd desnoods deze zaak onder de rechter te brengen om zijn zetel te behouden.