nieuws

Baby Billy: 'Je eerste levensminuten al op tv'

ROTTERDAM - Onder het toeziend oog van ruim 1,3 miljoen kijkers is Billy woensdagavond geboren. Tijdens een live uitzending kwam ze met een keizersnede ter wereld. Dat gebeurde in het Vlietland Ziekenhuis. Zowel moeder als dochter maken het goed.

"Ik heb het zelf nog niet teruggezien." Zegt moeder Nadia, terwijl ze haar pasgeboren dochter in haar armen houdt. Waarom wilde het stel met zo'n intiem moment op tv? Vader Maikel Maan: "We hebben er goed over nagedacht, maar zoiets moois, moet gewoon gedeeld worden." Nadia vult enthousiast aan: "Het is heel speciaal, je eerste levensminuten al op tv."
Billy, een speciale naam
Het stel heeft veel positieve reacties ontvangen. Nadia: "Facebook ontploft en ik heb kaartjes gekregen van mensen die ik helemaal niet ken." Maar er was ook commentaar. Met name op de naam. Velen vinden 'Billy' maar een rare naam voor een meisje. Moeder: "Voor ons is het juist een heel speciale naam. Het verwijst naar mijn overleden hond Billy. Zij was mijn allerbeste maatje."
Ook Billy's zusje Mimi is blij met haar komst. Ze heeft er als het ware een mooie pop bij. Vader: "Ze probeert telkens haar oogjes open te trekken zoals ze dat bij haar andere poppen doet."