nieuws

Politie vindt niets in 'kelderkuil' Patrick S.

ROTTERDAM - De diepe kuil die is gevonden in een bos bij Simonshaven is leeg. Dat zegt de politie vrijdag na onderzoek waaraan ook het Nederlands Forensisch Instituut heeft meegedaan.

De politie gaat er vanuit dat de kuil in de Nieuwe Schuddebeursepolder is gegraven door Patrick S. en door hem als schuilplaats is gebruikt. Patrick S. werd eerder dit jaar tot levenslang veroordeeld voor onder meer de moord op Farida Zargar en Nanda Kerklaan.

2,50 meter diep

In het 2,50 meter diepe gat is niets gevonden. De kuil stond vol met water. Als iemand erin zou vallen, zou diegene er nooit meer zelfstandig uitkomen. De politie laat hem daarom dichtgooien. Volgens experts is daar zo'n zeven kuub zand voor nodig.
De zoektocht naar andere mogelijke schuilplaatsen van Patrick S. gaat nog wel door.
Ernst L.
In de nabijheid van de schuilplaats het bos waar het leger heeft gezocht, werd in augustus 2009 het lichaam gevonden van een 50-jarige vrouw uit Spijkenisse. Zij liep met haar ex-partner Ernst L. in het bos. Zij zouden volgens L. zijn overvallen door een man, die de vrouw zou hebben geschopt, geslagen en gewurgd.

Aangevallen

L. verklaarde destijds dat ze werden aangevallen door een man die uit de bosjes sprong. Hij zou L. en zijn ex-partner met een stalen voorwerp hebben geslagen. De vrouw kwam daarbij te overlijden, maar het moordwapen is nooit gevonden. In 2010 voerden politie en justitie een reconstructie uit waarbij ook de pers aanwezig was.
12 jaar
De rechter achtte het verhaal van Ernst L. niet geloofwaardig en veroordeelde hem tot 12 jaar cel veroordeeld. L heeft altijd ontkend dat hij zijn ex heeft vermoord.
En nu blijkt dat de deze week gevonden schuilplaats van Patrick S. zich op vrijwel dezelfde plek bevindt als waar de vrouw is omgebracht.