nieuws

Dodelijk ongeluk op Flakkee

ROTTERDAM - Bij een verkeersongeluk op Goeree-Overflakkee is een dode gevallen. In Stad aan 't Haringvliet botste op de Tilsedijk een auto met een bestelbusje.
De bestuurder van de auto is overleden. Het gaat om een 19-jarige man uit Doorn. De chauffeur van het busje raakte gewond. Volgens de politie is de auto op de verkeerde weghelft terechtgekomen.
De Tilsedijk vormt de verbinding tussen Den Bommel en Middelharnis. De weg is berucht om zijn vele ongelukken, waarbij regelmatig doden vielen. Vaak speelde te hard rijden een rol.
Berucht
De weg valt onder verantwoordelijkheid van het waterschap Hollandse Delta. Een paar jaar geleden presenteerde het waterschap plannen om de Tilsedijk verkeersveiliger te maken. Het voorstel was om de maximum snelheid te verlagen van 80 naar 60 kilometer per uur.
De plannen leidden destijds tot protesten van omwonenden. Waterschap Hollandse Delta liet daarop de voorstellen door twee externe bureaus doorlichten.
Snelheidsverlaging
Die bureaus ondersteunden het idee van de snelheidsverlaging naar 60 kilometer per uur. Ze stelden bovendien voor om alle kruisingen van de Tilsedijk te verlichten. Dat idee nam het waterschap over.