nieuws

Boëtius kan spelen tegen Cambuur

ROTTERDAM - Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan zondag in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur een beroep doen op Jean-Paul Boëtius. De linksbuiten viel vorige week tegen Heracles Almelo uit met een knieblessure. In het bekerduel tegen Hoek bleef hij woensdagavond daarom aan de kant.
Tijdens de training van vrijdag verliet Boëtius het veld voortijdig. Toch is hij zondag volgens Koeman gewoon inzetbaar. Wie er tegen Cambuur bij afwezigheid van Pellè in de spits staat, wilde Koeman nog niet zeggen. Samuel Armenteros begon tegen Hoek in de basis, maar overtuigde niet. Koeman kan ook kiezen voor Mitchell Te Vrede.

Aanvoerder

Jordy Clasie is tegen Cambuur de aanvoerder. Volgens Koeman is het geen uitgemaakte zaak dat Pellè bij zijn rentree de aanvoerdersband weer overneemt. Clasie zelf gaf aan er niet op te rekenen dat hij aanvoerder blijft.

Tegenstander

Met Cambuur treft Feyenoord zondag de nummer veertien van de eredivisie. Feyenoord zelf is de nummer acht. Het gat tussen beide ploegen is slechts vijf punten.
Beker
Koeman reageerde tijdens de persconferentie ook nog op de bekerloting. Feyenoord werd daarbij donderdagavond gekoppeld aan Heracles Almelo. Volgens Koeman hadden de Rotterdammers het slechter kunnen treffen. 'Je had ook een uitwedstrijd tegen een nog veel sterkere tegenstander kunnen loten. We hebben al twee keer thuis gespeeld. Dan zul je ook wel weer een keer uit moeten.'