nieuws

Koploper FC Dordrecht blijft winnen

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft met overtuigende cijfers afgerekend met FC Den Bosch. Op eigen veld won de koploper met 5-0. Topscorer Giovanni Korte was met twee doelpunten weer erg belangrijk voor zijn ploeg. Het waren alweer zijn tiende en elfde treffer dit seizoen.Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers. Den Bosch kreeg vlak na het beginsignaal een enorme kans, maar de ploeg uit Brabant scoorde tot opluchting van alles en iedereen in Dordrecht niet. De eerste kans voor de thuisploeg kwam na tien minuten op naam van Korte. Tegen het einde van de eerste helft nam de ploeg van trainer Harry van den Ham de leiding via Rihairo Meulens.
Kort na de pauze verdubbelde de koploper de score: Adnan Alisic schoot raak: 2-0.Met die tweede treffer had Dordrecht Den Bosch, dat vorige week nog met 7-1 door Sparta van het veld werd geveegd, definitief op de rug. Korte maakte na vijftig minuten de 3-0 en vanaf dat moment was de vraag niet langer of, maar met hoeveel Dordt de Brabanders zou verslaan.
Andreas Luckermans zette Dordrecht, daarbij flink geholpen door de bijzonder matig keepende Simon van Beers, op 4-0. Met zijn tweede treffer zorgde Korte voor de 5-0. Dordrecht speelde de slotfase met tien man nadat Marvin Peersman met een blessure het veld moest verlaten. Van den Ham had op dat moment al drie keer gewisseld.
Door de winst blijft Dordrecht koploper. De Schapenkoppen hebben nu zeven punten voorsprong op nummer twee Sparta. Die ploeg speelde wel twee duels minder. Volgende week staat op het Kasteel de wedstrijd Sparta - FC Dordrecht op het programma.
Scoreverloop:
42' 1-0 Rihairo Meulens
47' 2-0 Adnan Alisic
50' 3-0 Giovanni Korte
65' 4-0 Andreas Luckermans
76' 5-0 Giovanni Korte