nieuws

Ongevallen veroorzaken verkeerschaos in avondspits

ROTTERDAM - Voor de derde dag op rij is er in de avondspits een verkeerschaos ontstaan in de regio Rotterdam. Niet alleen op de snelwegen, maar ook op de wegen binnen de bebouwde kom was het extreem druk.
Rond 14 uur moest bij de Van Brienenoordbrug op de busbaan een vrachtwagen uitwijken voor een busje. De chauffeur knalde daarna in de linker vangrail. Het busje, dat niets te zoeken had op de busbaan, is daarna doorgereden, zegt de chauffeur.
Er raakte niemand gewond. De hoofdrijbaan werd afgesloten om de vangrail te vervangen. Ondertussen liep de ring Rotterdam volledig vast. Pas rond 19.30 uur namen de files af.
Ook op andere wegen waren er ongevallen die verkeersoverlast opleverden. Zo was het twee keer raak op de A20 bij Rotterdam-Centrum.
Woensdag en donderdag waren er ook al problemen op de A16, toen beide keren bij knooppunt Ridderster. Uit onderzoek van de ANWB blijkt overigens dat de files vooral de laatste twee maanden zijn toegenomen, met name in de avondspits in de regio Rotterdam.