nieuws

Rijnmond Staat Stil met Wim van Zanten

ROTTERDAM - Wim van Zanten uit Schiedam is een bijzondere man. Hij heeft een verleden als crimineel en hooligan bij Feyenoord. Tot 2004. Toen liet hij zich dopen en beloofde zichzelf, de Heer en de wereld dat hij nooit meer misdrijven zou plegen.

Radio Rijnmond-verslaggever Paul Verspeek was erbij destijds, in Evangelisch Centrum de Kandelaar in Rotterdam. Het leverde een
op over zijn oude en nieuwe leven. Ze maakten de afspraak: over vijf jaar kijken we hoe het gaat. Het resultaat: een tweede reportage in
.
De conclusie: het ging nog altijd goed met Wim, die druk aan het bekeren was geslagen. Maar dan in oktober 2013, eigenlijk een jaar te vroeg voor een nieuwe "update". Wim van Zanten is met toeters en bellen meegenomen door de politie.
Wat is er aan de hand? Is hij godsdienstwaanzinnig en lopen zijn kinderen gevaar? Of maken de autoriteiten een grote fout en wordt hij weer afgerekend op zijn verleden? Paul Verspeek ging andermaal naar Wim van Zanten. Die weer vrij is. En boos. En het Einde der Tijden ziet naderen.