nieuws

Geen tol op de A13 en A16

ROTTERDAM - Minister Melanie Schultz van Haegen ziet af van haar plan om tol in te voeren op de nieuwe verbinding tussen de A13 en A16, die vanaf 2017 moet worden aangelegd. De minister vreest dat automobilisten de weg zullen mijden als ze extra moeten betalen voor het gebruik. Dat zegt Schultz zaterdag in een interview met het AD.
Volgens de minister zit de A13/A16 zo ingesloten dat er te veel alternatieven voor een tolweg zijn. Er zou dan te veel verkeer terechtkomen op andere wegen. Schultz wilde met de tolheffing 245 miljoen euro binnenhalen, maar heeft nu besloten dat geld zelf te investeren.
Schultz ziet niet af van al haar tolplannen. Voor de verbinding A12/A15 ten oosten van Arnhem en de Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam zit de tolheffing nog wel in de planning.
Stadsregio blij met besluit
Verkeerswethouder en portefeuillehouder verkeer van de Stadsregio Jeannette Baljeu is blij met het besluit van de minister:
"Vanaf het begin is onze inzet geweest dat er geen tol zou worden geheven op de nieuwe verbindingsweg om zo optimaal gebruik te maken van de nieuwe weg. De minister heeft een goed besluit genomen door geen tol te gaan heffen. Het verkeer kan zich als de A13/16 klaar is goed verdelen over de snelwegen rondom Rotterdam. Zo worden de stad en de regio beter bereikbaar."