nieuws

Vestia claimt 2 miljard bij oud-commissarissen

vestia
vestia
ROTTERDAM - De woningcorporatie Vestia komt met een schadeclaim van 2 miljard euro tegen acht oud-commissarissen. Volgens het FD worden de acht door Vestia in een brief aansprakelijk gesteld voor de enorme verliezen op de zeer riskante handel in derivaten.
Vestia verspeelde uiteindelijk meer dan 2 miljard euro en moest worden gered. Enkele honderden banen werden geschrapt. In het FD bevestigt de advocaat van zeven van de commissarissen dat er een claim ligt. Vestia zelf geeft geen commentaar.
Vestia verwijt de oud-commissarissen onder meer dat ze onvoldoende toezicht hebben gehouden. Bovendien hadden ze onvoldoende kennis van zaken.
Afgelopen zomer kwam Vestia al met een claim van 1,9 miljard euro tegen de voormalige topman van de woningcorporatie Erik Staal. Advocaat Borrius die de zeven oud-bestuurders vertegenwoordigt, stelt in een reactie dat er alleen nog maar een brief is en geen zaak. Ze noemt de aansprakelijkheidsstelling onterecht.
De corporatie verhuurt, verkoopt en beheert woningen in heel Nederland en is vooral actief in de regio's Rijnmond en Haaglanden.