nieuws

Sparta in blessuretijd langs FC Emmen

ROTTERDAM - Sparta heeft zaterdag de topper tegen FC Emmen met 0-1 gewonnen. Steef Nieuwendaal schoot de Rotterdammers diep in blessuretijd naar de zege. Door die treffer blijft Sparta in het spoor van koploper FC Dordrecht, dat volgende week te gast is op Het Kasteel.
Net als een week eerder tegen FC Den Bosch startte Sparta niet goed aan het duel. FC Emmen was de bovenliggende partij, met Roland Bergkamp als gevaarlijkste man. De oud-spits van Excelsior was na tien minuten dichtbij de openingstreffer. Kort daarna moest doelman Khalid Sinouh weer handelend optreden toen Alexander Bannink van dichtbij op doel kon koppen. Sinouh tikte de bal over.
Sparta kwam ook na die kansen maar niet lekker in de wedstrijd. De ploeg van trainer Adri Bogers speelde vaak de lange bal naar voren, een tactiek waar spits Johan Voskamp niet blij mee was. Emmen hield de gehele eerste helft het overwicht. Doelman Van der Vlag werd geen één keer getest.
Na rust zagen de supporters een ander Sparta. Binnen tien minuten creëerden de Rotterdammers drie prima kansen, maar Voskamp, El Hassnaoui en Deekman waren niet scherp genoeg. Die goede fase bleek niet uit de lucht te komen vallen, aangezien Deekman een paar minuten na zijn eerdere kans opnieuw dicht bij een treffer was. Ditmaal speelde hij de bal te ver voor zich uit.
Na een uur voetballen ging het wedstrijdtempo iets omlaag en namen de scoringskansen af. Tot daar plotseling Voskamp opdook. De spits draaide weg bij zijn tegenstander en knalde de bal op het doel. Helaas voor Sparta belandde de bal op de lat. Het leek het laatste gevaarlijke moment van de wedstrijd te worden, totdat Kaj Ramsteijn in de fout ging. De verdediger beging een overtreding buiten het strafschopgebied, maar scheidsrechter Wiedemeijer legde de bal op de stip. Invaller Wouter Weghorst vond echter doelman Sinouh op zijn weg.
Sparta leek te mazzelen, maar kreeg uiteindelijk zelfs meer dan een punt. Invaller Mario Bilate hield in de vierde minuut van de blessuretijd het overzicht en bediende Steef Nieuwendaal. De middenvelder twijfelde geen moment en passeerde Emmen-doelman Van der Vlag.
Sparta staat na de zege nog steeds op de tweede plaats in de Jupiler League. De achterstand op FC Dordrecht is vier punten. De Rotterdammers hebben nog wel een duel tegoed.

Scoreverloop

0-1 90+4' Nieuwendaal

Opstelling Sparta

Sinouh; Nys, Luirink, Ramsteijn, Misidjan (64' Slijngard); Nieuwendaal, El Hassnaoui, De Nooijer; Van Hout (77' Bilate), Voskamp en Deekman (84' Langedijk).