nieuws

Barendrecht wint regioderby van Excelsior Maassluis

ROTTERDAM - Topklasser Barendrecht heeft regiogenoot Excelsior Maassluis verder in moeilijkheden gebracht. De ploeg van trainer Jack van den Berg won dankzij een sterke tweede helft met 3-1 van de laagvlieger uit Maassluis. Marwin Richard was tweemaal trefzeker op De Bongerd.
Die uitslag was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Ondanks een aardige beginfase zakte Excelsior Maassluis in het vervolg van het duel steeds verder weg. De thuisploeg kwam op 1-0 via Delano à Cohen, die mocht aanleggen van elf meter. Kevin Vink bracht zijn ploeg nog wel op gelijke hoogte, maar vervolgens stond Marwin Richard op. De aanvaller scoorde zowel in de 86e als de 94e minuut.
Capelle was ook succesvol in de topklasse. Ondanks een slechte beginfase, waarin het met 1-0 achter kwam, won het met 1-3 van Kozakken Boys. De ploeg uit Werkendam verspeelde zo de eerste periodetitel, tot grote vreugde van GVVV, dat met 0-4 won van Excelsior '31. Capelle kwam vrij snel na de openingstreffer op 1-1. Jerson Ribeiro was de doelpuntenmaker. In het vervolg van de partij waren Muller en Versluis de gevierde mannen.
Hoofdklasse B
In de hoofdklasse B kroonde Hoek zich tot kampioen van de eerste periode. De Zeeuwen wonnen met 2-0 van ASWH en bleven daardoor Zwaluwen Vlaardingen voor. Zwaluwen won namelijk wel met 2-0 van Smitshoek, maar heeft een minder doelsaldo dan Hoek.
De achterstand van Smitshoek is na de nederlaag tegen de Vlaardingers vier punten. Stedoco staat daartussen. De club uit Hoornaar verloor met 3-0 van Jodan Boys en vindt zich nu terug op plek drie. RVVH kan weer een beetje naar boven kijken na de 2-0 winst op Deltasport.
Oranje Wit blijft hekkensluiter in de hoofdklasse B. Zaterdag verloren de Dordtenaren met 1-3 van XerxesDZB. Heinenoord en Kloetinge deelden de punten. Het duel in de Hoeksche Waard eindigde in 2-2.