nieuws

Krajicek houdt hoop op wereldtoppers

ROTTERDAM - Richard Krajicek is druk bezig het deelnemersveld voor de 41e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament rond te krijgen. Eerder deze week werden Richard Gasquet en Tommy Haas vastgelegd en ook Juan Martin del Potro en Jo-Wilfried Tsonga zijn van de partij. Het is alleen nog wachten op een échte wereldtopper.
Het publiek kon de laatste twee jaar genieten van toptennisser Roger Federer en in het verleden waren Rafael Nadal en Novak Djokovic - de huidige nummers één en twee van de wereld - al eens te bewonderen in Ahoy. Toernooidirecteur Richard Krajicek hoopt in 2014 weer op een grote naam. 'Het is moeilijk te zeggen, maar ik ga zeker proberen om iets voor elkaar te krijgen. Volgende week is wel de laatste kans. Daarna is voor mij wel duidelijk hoe het deelnemersveld wat betreft spelers uit de top 20 eruit ziet,' zegt Krajicek tegenover RTV Rijnmond.
Het binnenhalen van tennissers uit de absolute top brengt altijd een behoorlijk kostenplaatje met zich mee. Volgens de oud-winnaar van Wimbledon zou dat echter geen obstakel moeten vormen. 'De financiën daarvoor vind je altijd wel, maar daar moet je wel altijd je best voor doen,' zegt Krajicek gekscherend. 'Het is nu even geduld hebben. Als er kansen zijn gaan we kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat ze naar Rotterdam komen.'
Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt volgend jaar gehouden van 10 tot en met 16 februari in het Sportpaleis in Ahoy.