nieuws

Fusion onderuit tegen volleyballers Landstede

ROTTERDAM - De volleyballers van Arbo Rotterdam/Fusion hebben de thuiswedstrijd tegen Landstede Volleybal niet weten te winnen. In het Topsportcentrum, waar de Rotterdammers dit seizoen vaker haar thuiswedstrijden willen afwerken, ging de equipe van coach Elvira Groenhuijzen in drie sets onderuit tegen de ploeg uit Zwolle: 0-3.
Hoewel de thuisploeg niet volledig kansloos was tegen de regerend landskampioen, werden de sets toch met ruim verschil verloren: 20-25, 18-25 en 20-25. Volgens Thom van den Heuvel, die vorig seizoen nog met Lycurgus de strijd om de titel verloor van Landstede, mist Fusion scherpte aan het einde van de sets. 'Op die momenten zakken we gewoon in, maar dat is ervaring. Misschien is het ook een beetje spanning,' zegt Van den Heuvel (foto).
Toch houdt de nieuwkomer een goed gevoel over aan de verloren wedstrijd. 'Ik ben redelijk tevreden. Je ziet dat we qua kracht en hoogte goed mee kunnen komen. Dat vind ik mooi. We doen nu ervaring op en daarna pakken we ze wel. Nu proberen we nog heel vrijuit te spelen, maar je ziet dat je dan meer de fout in gaat dan dat het goed gaat.'
Arbo Rotterdam/Fusion blijft door het verlies in de middenmoot van de eredivisie bivakkeren. De ploeg is na vijf wedstrijden in het bezit van zes punten en staat daarmee zesde. De achterstand op koploper Kootfin Taurus bedraagt acht punten.