nieuws

Excelsior heeft geen kind aan Jong FC Twente

ROTTERDAM - Excelsior heeft de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente eenvoudig met 3-0 gewonnen. De ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson had helemaal niets te duchten van de zeer tegenvallende Tukkers. Het duel, dat door onweer iets later begon, was al na een kwartier beslist.
Lars Hutten opende de score na tien minuten en Lars Veldwijk was met het nodige geluk verantwoordelijk voor de 2-0. Keeper Timo Plattel schoot tegen de rug van de spits aan en zag de bal zowaar in het doel verdwijnen. Ook Jeff Stans kreeg een grote kans en Veldwijk kopte pal voor rust nog naast.
In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Excelsior dicteerde, maar weigerde om Jong FC Twente met een grote nederlaag huiswaarts te sturen. Alleen Veldwijk vond nog het doel op aangeven van Daan Blij: 3-0.
Door de winst is Excelsior gestegen naar de zesde plaats van de Jupiler League. De Kralingers hebben 23 punten uit vijftien wedstrijden.
Scoreverloop: 10. Lars Hutten 1-0, 12. Lars Veldwijk 2-0, 72' Lars Veldwijk 3-0.
Opstelling Excelsior: Deckers, Karami, Van Diermen, Woudenberg, Fischer, Blij, Stans, Veldwijk, Hutten, Auassar, Botaka.