nieuws

Kinderen ontbijten met burgemeester van Korendijk

ROTTERDAM - Burgemeester Stoop heeft maandagochtend ontbeten met tien kinderen in het gemeentehuis van Korendijk. Dat deed hij ter ondersteuning van het Nationaal Schoolontbijt.
Deze week krijgen bijna een half miljoen leerlingen op tweeduizend scholen een ontbijtje aangeboden. Op die manier wil de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt benadrukken dat de maaltijd een van de belangrijkste van de dag is. De belangrijkste reden voor het
overslaan van het ontbijt is steeds vaker tijdgebrek.
Uit een enquête onder ruim 3000 kinderen blijkt dat 15 procent van de basisschoolleerlingen niet of niet altijd ontbijt. Twee jaar geleden waren dat er overigens nog iets meer.
Te zoet, te zout en te vet
Er was dit jaar kritiek op het Nationaal Schoolontbijt omdat het te zoet, te zout en te vet zou zijn door sponsoring van levensmiddelenconcerns. Maar volgens de juf van de leerlingen die maandagochtend bij burgemeester Stoop langs mochten komen, valt dat wel mee.
De komende dagen ontbijten meer kinderen op gemeentehuizen in de regio. Zo zijn er in het kader van de speciale week ontbijtjes in Rotterdam. Dordrecht, Capelle aan den IJssel en Hendrik-Ido-Ambacht.