nieuws

Feyenoord neemt Meer dan Voetbal-award in ontvangst

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de eerste prijs van dit seizoen binnen. Met het concept Jobscorer won de Rotterdamse club de Meer dan Voetbal-award. Via dit unieke project, dat in samenwerking met het UWV tot stand komt, krijgen Wajongeren de kans om werkervaring op te doen en een passende job te scoren. Afgelopen vrijdag werd de prijs overhandigd aan technisch directeur Martin van Geel.
Met de verkiezing voor de awards wil de Stichting Meer dan Voetbal de projecten, waar prof- en amateurclubs in heel Nederland zich voor inzetten, erkenning geven. Samen ondersteunen alle profclubs op dit moment in totaal liefst 340 maatschappelijke projecten. Dat Feyenoord met het project Jobscorer inhaakt op het steeds groter wordende probleem van de jeugdwerkloosheid, was voor de onafhankelijke jury een van de voornaamste redenen om het project te onderscheiden als project van het jaar.
Technisch directeur Martin van Geel is blij met de eerste prijs van dit seizoen. 'Natuurlijk zijn we blij met deze prijs. Het is toch een blijk van waardering voor de manier waarop we maatschappelijk betrokken zijn. Maar we kunnen nog voor twee prijzen gaan dit seizoen, waaronder die van de competitie. En die is toch het belangrijkste,' aldus Van Geel.