nieuws

Slijngard in basis tegen Achilles '29

ROTTERDAM - Donovan Slijngard keert terug in de basisopstelling van Sparta in de inhaalwedstrijd dinsdag thuis tegen Achilles ’29. De basisplek van de linksback gaat ten koste van Cendrino Misidjan, die op de bank zal plaatsnemen.
Adrie Bogers kiest voor Slijngard in verband met de spelopvatting van Achilles '29. De trainer van Sparta verwacht dat zijn team veelal het spel zal moeten maken en dat Achilles '29 in zal zakken. Bogers hoopt het verschil te kunnen maken op de flanken met opkomende backs, waarbij hij verwacht dat Slijngard meer zal kunnen brengen dan Misidjan. Zaterdag wacht de kraker tegen koploper FC Dordrecht, maar Bogers heeft nimmer overwogen om met het oog op die wedstrijd spelers rust te geven.
Sparta, de nummer twee op ranglijst in de eerste divisie, kan tegen Achilles '29, de nummer 18, nog geen beroep doen op Huseyin Dogan. De middenvelder is hersteld van zijn blessure, maar nog niet wedstrijdfit. Dogan zal om die reden op de tribune plaatsnemen. Bogers mist naast Dogan ook tweede keeper Roy Kortsmit, Jaime Bruinier en Mimoun Mahi vanwege blessures.