nieuws

Vitesse en FC Utrecht eren Bos en Di Tomasso

Bos
Bos
ROTTERDAM - Bij het komende duel tussen Vitesse en FC Utrecht, zaterdag in het Gelredome, zal het rugnummer 4 centraal staan. Beide clubs spelen sinds het overlijden van Theo Bos (Vitesse) en David di Tomasso (FC Utrecht) niet meer met dat shirt, als eerbetoon aan de twee zeer gewaardeerde clubmensen.
Onder het motto 'Eén man, Eén nummer, Eén wedstrijd' zal het duel tussen Vitesse en FC Utrecht in Arnhem voortaan elk seizoen in het teken staan van de herdenking van Bos (oud-speler en oud-trainer van Vitesse) en Di Tomasso (oud-speler van FC Utrecht). Het is de bedoeling dat deze ceremonie een traditie wordt in de eredivisie.
Het speciale duel in het Gelredome is onderdeel van de campagne Sta Op Tegen Kanker van KWF Kankerbestrijding. 'Verdriet brengt mensen samen en juist in voetbal, waar solidariteit zo'n belangrijke waarde is, vinden supporters elkaar op die momenten'', liet algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse weten.
Bos overleed in februari van dit jaar, nadat in december 2011 alvleesklierkanker bij hem werd geconstateerd. Op dat moment was Bos trainer van FC Dordrecht.