nieuws

Compliment van David Hasselhoff

ROTTERDAM - De videokunstenaar Matthijs Vlot is trots op een Twitter-reactie van de Amerikaanse acteur David Hasselhoff. Die heeft persoonlijk gereageerd op een nieuw filmpje van de Rotterdammer.
Matthijs had vorig jaar veel succes met zijn fimpje 'Hello', naar het nummer van Lionel Richie. Het werd een hit op internet die ruim 5 miljoen keer bekeken werd. Afgelopen vrijdag plaatste Vlot zijn nieuwste productie op internet: een montage van filmfragmenten met David Hasselhoff, met aan elkaar gemonteerde losse woorden die samen de bekende rap 'The Prince of Bel Air' vormen.

Spionagesysteem

Een paar dagen na het plaatsen van het filmpje kreeg hij via Twitter al een reactie van Hasselhoff zelf - bekend van Knight Rider en Baywatch. 'Geweldige clip! Wil je contact opnemen met mijn assistent. Ik zou graag met je praten' schreef Hasselhoff.
Vlot heeft een computerprogramma ontwikkeld waarmee hij uit films woorden kan selecteren, en daar dan nieuwe montages van maakt. "Het is eigenlijk een soort spionagesysteem, waarmee het programma precies de woorden opspoort die ik nodig heb", vertelt Vlot. "Maar het blijft moeilijk. Voor dit lied moest ik echt woord voor woord te werk gaan."
Enthousiast
Vlot wacht nu het telefoontje af van Hasselhoff en heeft geen idee wat hij van hem wil. "Maar ik vind het wel heel bijzonder dat hij zo enthousiast reageert. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren".
Ook op het filmpje 'Hello' kreeg Vlot een positieve reactie, toen van de zanger Lionel Richie. "Ik verdien er uiteindelijk niks mee, maar het is goed voor mijn eigen promotie."

The Rip-Hoff pt.1 from Matthijs_Vlot on Vimeo.