nieuws

Rotterdamse schooljuf in de cel

ROTTERDAM - Aangehouden wegens openbare donkenschap en een nacht vastgehouden in een politiecel: niets voor een 52-jarige onderwijzeres aan een Montessori-basisschool. Ze is er flink door aangeslagen en dient een klacht in tegen twee Rotterdamse agenten.
In de nacht van zaterdag op zondag wandelde ze naar huis samen met haar partner, toen die op straat wilde gaan plassen. "Ik zei nog dat dat niet mocht en dat er camera's hingen, maar hij deed het toch", vertelt ze. "De politie kwam en trad echt agressief en intimiderend op. Dat wilde ik vastleggen op mijn telefoon. Toen moest ik me legitimeren en werd mijn tas uit m'n handen gegrist."

Geen bloed- of ademproef

Snel liep de verstandhouding tussen de schooljuffrouw en de agenten verder uit de hand. De vrouw werd aangehouden en moest mee naar het bureau. "Ik zou dronken zijn geweest, maar er is geen bloed- of ademproef gedaan. Ik ben stevig vastgepakt en heb daar een blauwe plek aan overgehouden", zegt ze. "Ik kreeg geen medicijnen voor mijn astma, heb geen dokter gezien, maar ik moest wel mijn beha uittrekken, ontzettend vernederend."

Drie fluitjes op

De schooljuf was maandag nog erg van de kaart. "Ik ben huilend aan het werk gegaan, en heb de huisarts om iets kalmerends moeten vragen", zegt ze. Dronken was ze naar eigen zeggen beslist niet. "Ik had drie fluitjes op, dan kan ik zeker nog normaal over straat." Wel begrijpt ze een beetje dat de agenten niet aardig bleven. "Ik kan me voorstellen dat jongens van die leeftijd het lastig vinden dat een oudere dame assertief optreedt en een soort juffengedrag vertoont. Ik weet uit ervaring dat mannen dat onplezierig vinden."

Geen test nodig

Volgens woordvoerder Roland Ekkers van de politie Eenheid Rotterdam hebben de agenten weldegelijk geconstateerd dat Van Driel dronken was. Daarvoor is geen bloed- of ademtest nodig, dat hoeft alleen als het om een mogelijk dronken bestuurder gaat.