Sparta wint moeizaam duel van Achilles '29

ROTTERDAM - Sparta heeft de druk op koploper FC Dordrecht weer opgevoerd. De ploeg van trainer Adrie Bogers won dinsdagavond in eigen huis op moeizame wijze van Achilles '29: 1-0. In de eerste helft nam Soufian El Hassnaoui het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Door de zege is de achterstand op Dordrecht nog maar één punt.
Het spel tegen de bezoekers uit Groesbeek was niet om over naar huis te schrijven. Sparta speelde in een laag tempo en had moeite om het spel te maken. Verder dan een kopbal van Johan Voskamp en een schot van Steef Nieuwendaal kwamen de Rotterdammers niet in de eerste tien minuten. Halverwege het eerste bedrijf was Voskamp wel gevaarlijk, maar zijn schot uit de draai werd knap gekeerd door doelman Christian de Haan.
Zoals van tevoren werd verwacht speelde Achilles '29 op de counter in Spangen. De promovendus meldde zich op spaarzame momenten voor het doel van Khalid Sinouh, maar de ervaren sluitpost hoefde geen serieuze reddingen te verrichten. Aan de andere kant kreeg De Haan het wel iets drukker. Nadat Roald van Hout nog faalde na een goede actie van Donovan Slijngard, was het Soufian El Hassnaoui die ruim tien minuten voor rust wel raak schoot: 1-0.
In de tweede helft kreeg Sparta weliswaar meer mogelijkheden, maar tot goed voetbal leidde het niet. Voskamp en Van Hout hadden het vizier wederom niet op scherp en ook Jeremy de Nooijer zag een inzet over het doel verdwijnen. De grootste kans was voor Steef Nieuwendaal. De matchwinner in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen FC Emmen kon zich onderscheiden middels een indirecte vrije trap, maar die kans verzilverde hij niet.
Ondanks een zwak Achilles '29 kreeg de laagvlieger van de Jupiler League toch nog kansen op de gelijkmaker, waardoor het in de slotfase nog even billenknijpen werd voor Sparta. Freek Thoone en Thijs Hendriks konden het net echter niet laten bollen, waardoor de thuisploeg komende zaterdag in een onderlinge confronatie met FC Dordrecht mag strijden om de koppositie.

1-0 34' El Hassnaoui