nieuws

Boeren vrezen meer schade na hevige regenval

ROTTERDAM - Akkerbouwers op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee vrezen voor nog meer schade aan hun gewassen. Vorige maand viel er in twee dagen tijd meer dan 110 mm regen naar beneden wat zorgde voor veel wateroverlast. Afgelopen week was het droog, maar nu het weer begint te regenen vrezen boeren voor het ergste.
"Nu het weer volop regent weet ik bijna wel zeker dat mijn gehele oogst die nog in de grond zit verloren zal gaan", aldus akkerbouwer Henk Nobel uit Oudenhoorn. Boer Nobel denkt dat hij voor 150.000 euro aan schade heeft en dat zal nog oplopen.
Boer Nobel is volgens LTO Zuid-Nederland absoluut niet de enige boer die last heeft van de vele regenval van de afgelopen dagen. Hierdoor is de prijs van aardappels omhoog geschoten en wordt verwacht dat friet de komende tijd ook duurder kan gaan worden.
Het KNMI meld dat de afgelopen oktober maand de natste maand ooit is geweest sinds er metingen worden verricht. Zo valt er normaal 83 mm gemiddeld en in heel Nederland viel er de maand oktober gemiddeld 110 mm.