nieuws

NU Discussie: Die pet past ons niet allemaal

Politie
Politie
ROTTERDAM - Misschien herkenbaar? Je raakt iets te emotioneel naar oom agent en voor je het weet zit je in de cel! Het overkwam een 52-jarige vrouw op zaterdagnacht, in Rotterdam. De echtgenoot van de lerares was van plan te gaan wildplassen, maar dat kon de politie niet echt waarderen.
Eenmaal aangekomen, zou de politie zich nogal intimiderend hebben gedragen, en dat bliefde de vrouw niet.
Wat ge-jijbak en gesteggel verder, zat ze in de cel. De hele nacht. De aanklacht is openbare dronkenschap.
De lerares is woest, maar politiewoordvoerder Roland Ekkers is er wat rustiger onder en gebruikte een zonderlinge metafoor: "Als iets eruit ziet als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend", doelend op de kennelijke staat van mevrouw. Maar zij beweert slechts drie biertjes te hebben gedronken
Steeds vaker klinkt in onze maatschappij de roep om strenger optreden van de politie. De politie is te soft, heeft geen aanzien meer.
Dus tréédt de politie een keer kordaat en streng op, is het nóg niet goed!
Aan de andere kant kun je natuurlijk wel je bedenkingen hebben bij het vastzetten van een 52-jarige vrouw. "Ga échte boeven vangen", is een snel gemaakte opmerking.
Mevrouw moest zich ook nog eens uitkleden.
Wat is jouw ervaring met de politie? Is de redelijkheid ver te zoeken? Of zijn er gelukkig ook agenten die je beste vrienden zijn?
BEL RIJNMOND NU: 010 - 436 44 36 of chat mee op deze pagina.
Twitteren doe je op een 'P' met #RIJNMONDNU:

RIJNMONDNU TWITTERKANAAL:

RIJNMONDNU VIDEOKANAAL: LIVE BIJ STUDIOGASTEN

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.