nieuws

Hermes House Band: Rotterdamse studentenpop

ROTTERDAM - Honderd jaar geleden werd niet alleen de Erasmus Universiteit opgericht, maar ook het Rotterdamsch Studenten Corps. Al jarenlang is hun huisband de Hermes House Band en traditiegetrouw schrijft de studentenband bij een lustrum een lied.
De Hermes House Band ontstond in 1984 en brak tien jaar later nationaal door met hun cover van de hit 'I will Survive' van Gloria Gaynor. Van de single werden meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Met dank aan deze hit is de Hermes House Band de bekendste studentenband van Nederland noemen.
Internationaal scoort de Hermes House Band beter dan in eigen land. Ze hebben maar liefst 13 hits in Frankrijk, Duitsland en Engeland. "De vele optredens in het buitenland vallen niet te combineren met een studie, dus hebben we besloten tot een internationale band en een echte studentenband. Bovendien is de regel dat je uit de band gaat als je studie erop zit", oud-toetsenist Mark Snijders.
Dus door I will Surviveis er nu een professionele Hermes House Band met afgestudeerde muzikanten voor optredens in het buitenland én een echte studentenband voor eigen publiek. Natuurlijk droomt ook de huidige lichting van net zo'n doorbraak als in 1994. "Het wordt zeker tijd voor een nieuwe hit en wij gaan een poging wagen, moet lukken", zeggen de huidige bassist Youri Rijkhoff en zanger Jasper Janssen.
Eerst gaat alle aandacht uit naar het lustrumnummer voor het eeuwfeest. Maandagavond was de bekendmaking daarvan. Het thema blijft traditiegetrouw tot het laatste moment geheim, zelfs voor de bandleden. Alleen de zanger weet het.
RTV Rijnmond mocht aanwezig zijn bij een optreden in het hoofdkwartier van het RSC in Rotterdam-Kralingen.