nieuws

Twintig jaar celstraf voor dood Jennefer

ROTTERDAM - Het gerechtshof in het Haag heeft Anthony K. 20 jaar cel opgelegd voor het ombrengen van het Rotterdamse meisje Jennefer. Justitie eiste twee weken geleden een celstraf van 30 jaar.
De 28-jarige Rotterdammer had toegegeven dat hij het kind had gedood. Hij had ontkend dat hij Jennefer had misbruikt, maar volgens het hof staat dat wel vast.
Anthony heeft een relatie gehad met de zus van het slachtoffer. Het 10-jarige meisje verdween in oktober 2011 en werd overleden teruggevonden in het huis van de man in Rotterdam-Charlois.

Geen moord

De verdachte is eerder door de rechter in Rotterdam veroordeeld tot 18 jaar cel. Net als de rechtbank acht het hof doodslag en seksueel misbruik bewezen, maar moord niet. "Niet uit te sluiten valt dat het in een opwelling is gebeurd", aldus het hof.
De nabestaanden zeggen gemengde gevoelens te hebben over de uitspraak. Manuel Monteiro: "Het is heel dubbel. Er komt twee jaar bij, dat is mooi. Aan de andere kant hoop je dat zo'n persoon nooit meer vrijkomt."

Zwijgen pijnlijk

Monteiro zegt dat het voor de familie heel pijnlijk is geweest dat Anthony K. altijd heeft gezwegen. "Wij willen alleen maar antwoorden hebben en hij is de enige die de antwoorden kan geven."
Volgens de advocaat van Anthony K., Deniz Urcun, zal het zwijgen over de dood van Jennefer niet worden doorbroken. "Mijn cliënt kennende denk ik dat hij daar nooit meer over zal praten of schrijven."
Urcun overweegt naar de Hoge Raad te stappen om de uitspraak aan te vechten. "Moord, gekwalificeerde doodslag en verkrachting zijn alle drie niet bewezen. Dan is 20 jaar cel een hoge straf."