nieuws

Sophia eerste ziekenhuis met eigen film

ROTTERDAM - Het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is het eerste ziekenhuis met een eigen speelfilm. De film 'Het Geheim van Sophia' ging woensdag in première voor het oog van tientallen zieke kinderen.
'Het Geheim van Sophia' is gemaakt ter ere van het 25-jarig bestaan van Sophia TV, de TV-studio van het ziekenhuis, en ter ere van het 150-jarig bestaan van de ziekenboeg. De film gaat over dromen, en daarbij over twee bedden.
Hoofdrolspeelster Ylva legt uit: "Je hebt een goed bed, en dan kun je in je dromen verdwijnen maar ook weer terugkomen. Maar er is ook een slecht bed, die is gekopieerd van het goede bed, en als je daarin verdwijnt kom je nooit meer terug."
In de film spelen naast medewerkers van het Sophia ook verschillende bekende acteurs mee, zoals Martin van Waardenberg en Ralf Mackenbach. Ook RTV Rijnmond's Dave van der Wal speelt een rolletje in de film. Alle acteurs zetten zich vrijwillig in voor de kinderen in het Sophia. Ralf Mackenbach: "Ik kom wel vaker in het ziekenhuis. Als je langskomt bij de kinderen en je kunt een lach op hun gezicht brengen... Dat is wel het minste wat je kunt doen, toch?"